Het verkeer in Flevoland heeft dit weekend veel hinder ondervonden van zware hagel- en sneeuwbuien. Een aantal automobilisten gleden van de weg in de sloot, maar de meesten bleven daarbij ongedeerd.

In Lelystad belandden op de A6 vier voertuigen in de middenberm door de plotselinge gladheid. Dit betrof een 20-jarige automobilist uit Eindhoven, een 34-jarige automobilist uit Barneveld, een 28-jarige automobilist uit Harderwijk en een 29-jarige automobilist uit Groningen, die in een slip raakte, over de kop sloeg en eveneens in de middenberm tot stilstand kwam. Allen kwamen met de schrik vrij.
Een 19-jarige automobilist uit Lelystad reed tegen een boom toen hij bij de kruising van de Larserdreef met de Westerdreef uit de bocht vloog. Een 24-jarige automobiliste uit dezelfde plaats raakte op de Markerwaarddijk in een slip, botste tegen de vangrail en tolde de weg over, waarna ze in de tegenoverliggende richting tot stilstand kwam. Beide bestuurders bleven ongedeerd. In Zeewolde gleed een 25-jarige vrouw uit Ermelo met haar auto in de sloot ter hoogte van de kruising van de Gelderseweg met de Ossenkamweg. Zij raakte niet gewond.

In Dronten belandden een 37-jarige automobilist uit Dronten, een 19-jarige automobilist uit Elburg, een 23-jarige automobilist uit Lelystad en een 29-jarige automobilist uit Nijkerk eveneens in de sloot. De eerste drie werden op de Biddringringweg verrast door de hevige sneeuwval en slipten van de weg. Hetzelfde overkomt de Elburger op de Harderdijk richting Zeewolde. De 18-jarige passagiere van de Lelystedeling is ter plaatse door GGD-ambulancepersoneel geholpen wegens hoofdletsel, de overigen kwamen ongedeerd uit de auto.
Ter hoogte van de Elandweg slipte een 34-jarige automobilist uit Deventer op de Dronterringweg richting Dronten in de berm en op de A6 ter hoogte van Swifterbant ramde een 23-jarige bestuurder van een bestelbus uit Lelystad de vangrail in een sneeuwbui, waarbij diverse goederen uit de bestelbus terecht kwamen. Niemand raakte gewond.

In Emmeloord gleed een 28-jarige automobilist uit Urk de berm in op de Urkerweg richting Urk na een hagelbui. Hij raakte daarbij een afgezaagde boomstam en sloeg over de kop. Een passerende automobilist gaf hem ter plaatse eerste hulp, waarna hij met naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad is gebracht, waar onder meer een bloedproef is afgenomen. Een 63-jarige automobilist reed daarna op de Urkerweg vanuit Tollebeek over de kapotte onderdelen van de auto van de 28-jarige heen, maar bleef daarbij ongedeerd.

Door de sneeuwval slipten een 30-jarige automobilist uit Aldeboarn en een 37-jarige automobilist uit Oldemarkt van de A6 ter hoogte van Bant. De man uit Aldeboarn kwam tussen de bomen tot stilstand, zonder letsel. De man uit Oldemarkt gleed na de slippartij door in een sloot en is met rugklachten per GGD-ambulance overgebracht naar ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen. Op de Zwartemeerweg in Kraggenburg raakte een gezin in een auto van de weg door de gladheid en raakten een boom. De vader, moeder en een 1-jarig meisje uit Nieuw Vennep mochten na controle door GGD-ambulancepersoneel weer naar huis.

bron:Politie Flevoland