Tilburg, 2 juni 2010 - Doordat steeds meer growshops er voor kiezen online te gaan handelen, wordt het kweken voor de massa steeds toegankelijker. Het kopen van kweekartikelen wordt door het gebruik van internet steeds eenvoudiger.

Lagere drempel
De drempel voor het kopen van kweekartikelen is voor de klant aanzienlijk omlaag gegaan na de introductie van de online growshop. Waren in het verleden growshops alleen gelokaliseerd in grote steden en op vaak moeilijk vindbare plaatsen, nu zijn deze eenvoudig via het zoekprogramma Google te vinden.

Gemakkelijk vergelijken
In het verleden was het vergelijken van de producten en prijzen vaak problematisch. Men moest het eenzijdig advies van de verkopers aannemen, alsook de aangegeven productprijzen. Tegenwoordig is het vergelijken zeer eenvoudig doordat verschillende online growshops vaak dezelfde producten aanbieden. Hierdoor kan men eenvoudig de goedkoopste aanbieder selecteren. Ook maken veel online growshops gebruik van zogeheten product reviews. Dit zijn korte recensies betreft een product of website, geschreven door de klant. In deze recensies worden vaak onderwerpen als service en levertijd aangehaald.

Persoonlijk
De winkel medewerker is met de invoer van de online growshop verandert in een complete website. Hier kan men een enorm aanbod aan informatie en producten vinden en vergelijken, wanneer het de klant uitkomt. Ook bezit bijvoorbeeld de website van EU Growshop over configurators voor onder andere complete kweektenten en schakelborden. Hierdoor kan de klant een zeer persoonlijke configuratie naar wens samen stellen. Bij vragen kan altijd, via telefonisch contact, een medewerker worden gecontacteerd. Op deze manier wordt de klant naar zijn persoonlijke voorkeur begeleid in zijn koop proces.

Growshop: www.eugrowshop.eu