Voordat Sterrencast online ging, waren de vraag en het aanbod in de entertainment-industrie enorm versnipperd, zowel op het internet als daarbuiten. Dat resulteerde in de opkomst van veel malafide bedrijven die probeerden de artiesten in spe binnen te hengelen met veel beloftes en maar weinig daadwerkelijke resultaten. Vaak ging dat gepaard met hoge inschrijfgelden en lidmaatschappen en hoorde men vervolgens niets meer.

 

Zeker na de komst van programma’s als Starmaker, Idols, Voce Particulare etc. bleek de enorme behoefte van nieuw en bestaand talent aan een duidelijke, transparante en betaalbare website waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. Artiesten/sterren in wording kunnen op de website een profiel/porfolio aanmaken voorzien van een uitgebreide beschrijving, foto’s, en verwijzen naar een geluids- en/of filmfragment. De disciplines zijn: Acteren, figureren, dansen, musiceren, fotomodellen en mannequins etc.
Opdrachtgevers kunnen door de profielen bladeren en via het systeem direct contact opnemen met leden, zonder tussenkomst van Sterrencast of derden. Naast het vrij hoge  inschrijfgeld rekent Sterrencast geen kosten aan beide partijen. Sterrencast.nl laat er geen gras over groeien. Inmiddels regent het inschrijvingen en de opdrachtgevers hebben het grote gemak van de site ook ontdenkt. Zij kunnen immers een beroep doen op mensen waar zij normaliter bij een agency/castingbureau veel geld voor moesten betalen. Dit maakt het voor kleine/startende ondernemers ook mogelijk over een groot bestand aan profielen te beschikken. De website wordt inmiddels vertaald in 6 talen, zodat er op korte termijn een Europees dekkend netwerk ontstaat.

bron:Sterrencast