De voetbalwedstrijd zelf van FC Groningen tegen Partizan Belgrado is donderdagavond rustig verlopen. Door het nadrukkelijke toezicht en door streng te controleren heeft de politie diverse aanhoudingen verricht. Bij het binnengaan van het uitvak werden negen Servische supporters door verscherpte controles  betrapt op het bij zich hebben van vuurwerk. Allen werden aangehouden. Vier Groningen-supporters bleken tijdens controles niet in het bezit te zijn van een identificatiebewijs. Eén van deze mannen had bovendien een boksbeugel bij zich. Alle verdachten werden ingerekend.

Aanhoudingen
Na de wedstrijd zagen agenten bij de spoorwegovergang aan de Verlengde Lodewijkstraat een 29-jarige man uit Norg een trekkende beweging maken naar de overwegboom, die vervolgens afbrak. De Drent verkeerde zwaar onder invloed. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De verdachte zal vandaag voor de vernieling worden gehoord. Ten slotte werden twee 18-jarige mannen uit Farmsum en Delfzijl aangehouden voor openlijke geweldpleging. Beiden werden op heterdaad betrapt bij het gooien met stenen naar het uitpubliek. Ten slotte werd een 36-jarige Stadjer aangehouden, nadat de man een politieagent had beledigd en bedreigd. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Behalve de dronken Drent mochten alle verdachten na verhoor het politiebureau verlaten.

Tevreden
Ondanks de aanhoudingen is de politie bijzonder tevreden over de maatregelen rond de voetbalwedstrijd en het verloop ervan.
 
bron:Politie Groningen