Op en in de directe omgeving van een aantal Almelose voetbalvelden is het zaterdagmiddag 14 oktober erg onrustig geweest. De politie moest in een van de gevallen ingrijpen en kon met de grootst mogelijke moeite vechtende partijen scheiden en tot rust krijgen.

Omstreeks 14.50 uur werd gemeld dat er een groep van ongeveer 40 personen een kantine was binnengedrongen van een voetbalvereniging aan de Maardijk in Almelo. In de kantine waren diverse vernielingen door de groep aangericht en was met flessen gegooid. Bij de komst van de politie was deze groep al verdwenen en waren een groot aantal leden, tussen de 40 en 50, van de bewuste voetbalclub op zoek naar de groep die de kantine was binnengedrongen. De hele buurt werd door hen afgezocht en het lukte de politiemensen niet hen tot bedaren te krijgen. De groep had geen idee wat de aanleiding was geweest voor de andere groep om de kantine binnen te dringen en de vernielingen te plegen.

Op een gegeven moment rende men het terrein op van een andere Almelose voetbalclub aan de Koedijk in Almelo. In een van de kleedkamers troffen zij een elftal van een vereniging uit Enschede en er werd direct op deze mensen ingeslagen door de Almeloers. Met de nodige moeite konden de ter plaatse gekomen politiemensen de groepen scheiden. De Enschedeers werden naar hun auto’s gebracht waarop zij konden vertrekken. Niemand van hen wenste iets te verklaren of aangifte te doen van de mishandelingen. De leden van de Almelose club vertelden dat er onder deze groep enkele personen zouden zijn geweest die bij de vernielingen in hun kantine aan de Maardijk aanwezig waren geweest.

Op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen door de politie in deze zaak gedaan. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de aanleiding is geweest en hoe het zover is kunnen komen.

Om even over vieren, diezelfde zaterdagmiddag de 14e oktober, werd een massale vechtpartij gemeld op een voetbalveld aan de Veenelandenweg in Almelo. Op dat moment vond daar een wedstrijd plaats tussen de A1 elftallen van de thuisclub PH en Tubantia uit Hengelo.
In de 34e minuut van de tweede helft scoorde PH 3-2 en ontstond om nog onduidelijke reden een massale vechtpartij op het veld. Diverse mensen, spelers, begeleiders en publiek, van beide partijen gingen met elkaar op de vuist en over en weer vielen klappen. De scheidsrechter had op dat moment  de wedstrijd al gestaakt en het veld verlaten.

Toen de politiemensen ter plaatse kwamen was de rust al weergekeerd. In een bemiddelend gesprek door de politiemensen met beide partijen en de scheidsrechter werd afgesproken dat e.e.a. in eerste instantie ter beoordeling bij de KNVB wordt neergelegd. Door de politie zijn ook in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht en is er door een van de betrokkenen ook nog geen aangifte gedaan.

bron:Politie Twente