In de nacht van zaterdag op zondag was het onrustig in het uitgaanscentrum van Schagen. Omstreeks 02.45 uur raakte een politieagent gewond bij een aanhouding van een 17-jarige jongen uit Alkmaar. Volgens getuigen zou hij betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op de Nieuwstraat in Schagen. De agenten hielden de jongen aan. Plotseling rende hij weg. Een achtervolgende agent pakte hem vast maar de verdachte wist zich weer los te rukken. Hierbij kwam de agent ten val maar even verderop kon hij de verdachte alsnog aanhouden. Hierbij beet de verdachte de agent in zijn hand.

Later bleek dat de agent tijdens zijn val zijn sleutelbeen had gebroken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.
Kort daarop vond een vechtpartij plaats op de Noord tussen twee cafébezoekers. Over en weer vielen klappen. Eén van hen, een 25-jarige man uit Schagen kwam hierbij ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.
In een horecabedrijf aan De Loet raakte een 22-jarige man uit ’t Zand gewond aan zijn gezicht. Hij werd door een 21-jarige Amsterdammer met een glas in het gezicht geslagen. De man moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. 
bron:Politie Noord Holland Noord