Ontruiming van de hennepplantages van OirsbeekDonderdagmiddag 14 juli 2005 ontruimde de Politie Limburg Zuid in Oirsbeek twee in werking zijnde hennepplantages en nam bovendien een aantal goederen in beslag in het kader van de zogeheten ontnemingprocedure.

De politie beschikte over voldoende aanwijzingen op basis van onderzoek en meldingen, dat zich in verschillende percelen aan de Oirsbekerweg hennepplantages zouden bevinden. Daarom stelde zij omstreeks 12.00 uur in drie panden van de genoemde straat een onderzoek in.

In een bij een woning behorende garage trof men inderdaad een in werking zijnde plantage met bijna 700 planten aan. In een ernaast gelegen woning trof men ook een plantage aan met ruim 350 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Bovendien werd in die woning een vuurwapen (geweer) gevonden en in beslag genomen. In overleg met de officier van justitie heeft men in het kader van vermoedelijk wederrechtelijk verkregen voordeel (winst uit criminele activiteiten) drie personenauto's een caravan, een LCD-TV en een geldbedrag van â?¬1025 in beslag genomen.

Bij deze actie hield de politie drie verdachten ( 2 mannen en 1 vrouw) aan, allen inwoners van Oirsbeek in de leeftijd van 21, 52 en 53 jaar. Het drietal is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

bron:Politie Limburg-ZuidComments are closed.
%d bloggers liken dit: