Ontsnapte Tilburgse struisvogel gevangenOp donderdagavond 14 juli 2005 is de ontsnapte Tilburgse struisvogel gevangen. Het dier was sinds zaterdag 9 juli ontsnapt en hield zich op in het buitengebied van Tilburg. Donderdagavond stelde de politie vast dat het dier zich erg dicht langs de autosnelweg A-58 bevond, wat een reden was om in te grijpen. Dit om eventuele ongevallen te voorkomen.

Er werd een politiehelikopter ingezet om het beest te lokaliseren. Vanuit de lucht is vervolgens vastgesteld dat de struisvogel zich bevond in een waterwingebied ter hoogte van de Puttendijk / Sipkedijk (nabij De Blaak). Nadat zijn exacte positie bekend was, hebben circa 10 agenten, onder leiding van een dierenarts het beest ingesloten. De dierenarts en de agenten vingen de struisvogel, waarbij het direct geblinddoekt werd en de poten werden vastgebonden. De struisvogel is vervolgens in een paardentrailer terug gebracht naar zijn rechtmatige eigenaar.

De drie Brabantse en twee Limburgse politiekorpsen beschikken sinds april van dit jaar over een helikopter en vliegtuig. Beiden zijn gestationeerd op de vliegbasis in Eindhoven en kunnen door de vijf korpsen bij daglicht ingezet worden bij gijzelingen, overvallen, openlijke geweldpleging, achtervolgingen, maar ook vermissingen en bosbranden. De helikopter kan heel snel ter plaatse zijn. De helikopter kan (real-time) beelden van de betreffende situatie doorgeven aan de meldkamer. De bemanning van de helikopter is speciaal opgeleid om vanuit de lucht waarnemingen te doen. Ze geven de situatie door aan de politie op de grond.

bron:Politie midden en West-BrabantComments are closed.
%d bloggers liken dit: