Het Onzetfeest 2005 is een groot succes geworden, het is een stralende dag geweest met veel festiviteiten waar jong en oud en grote getalen aan hebben meegedaan.
De dag is vroeg begonnen met een ontbijt voor kinderen en kaasdraagwedstrijden voor leerlingen van de basisscholen op het Waagplein, hier is de Adelbertusschool op overtuigende wijze nummer 1 geworden, gevolgd door De Kring en de Kennemerpoort. De herdenkingsrede werd dit jaar uitgesproken door professor van Sterkenburg, voorzitter van de Leidse 3 oktober vereniging.

De grote middagoptocht heeft zeer veel belangstelling getrokken en ook op de diverse pleinen in de stad waar activiteiten werden georganiseerd waren veel kijkers en deelnemers te vinden. Drieduizend mensen hebben de traditionele zuurkoolmaaltijd op het Canadaplein eer aan gedaan. 's Avonds was er veel publiek dat heeft genoten van een optreden van het fanfarekorps Kunst en Genoegen uit Leiden, terechte wereldkampioenen in hun klasse zoals ook door het Alkmaarse publiek gezien kon worden. Vuurwerk en feesten in de stad sloten deze viering af. De 8 October Vereeniging 'Alkmaar Ontzet' kijkt tevreden terug.

bron:vereniging Alkmaars Ontzet

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular