De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft deze week 25 lesauto’s gecontroleerd op de rijksweg A1 en A6 in de omgeving van Amsterdam, Hilversum en Almere. Eén lesauto reed onverzekerd rond, terwijl de instructeur gesignaleerd stond voor openstaande boetes en een openstaand vonnis.

De Verkeerspolitie Ouder Amstel controleerde tijdens reguliere surveillancediensten regelmatig lesauto’s die op de rijksweg A1 en A6 reden. In 90% van de gevallen konden de leerlingen geen legitimatiebewijs tonen. Tegen de instructeurs is proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van het instructeurbewijs (4), niet tonen rijbewijs (2), rijles geven zonder geldig certificaat (instructeurbewijs) (2), onverzekerd rijden en het onjuist voeren van het verplichte ‘L’- bord.
De instructeur van de onverzekerde auto, een 59-jarige inwoner van Almere, stond gesignaleerd voor openstaande boetes van in totaal 538 euro voor het rijden met een blauw zwaailicht en onverzekerd rijden. Hij reed in een proeftijd voor het onverzekerd rijden en kan een ontzegging van de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen van vier maanden tegemoet zien.
Over het algemeen werd er op de controle positief gereageerd door de instructeurs en leerlingen. Het stopteken was een goed leermoment dat niet dagelijks kan worden beoefend.
 
bron:KPLD