Een 17-jarige bromfietsster uit Blokker werd zondagmiddag omstreeks 16.00 uur bij het tunneltje op de Vredehofstraat in Hoorn door jongelui beschoten met witte besjes. Eà©n besje trof de vrouw in haar oog. Ze werd via de huisarts doorverwezen naar een oogarts die een beschadiging aan haar netvlies en een spiertje van haar pupil constateerde. De vrouw moet over 10 dagen bij de arts terugkomen om te bezien of het genezen is. Ze deed aangifte van mishandeling.

De vrouw reed op haar brommer langs vier jongens gewapend met plastic elektriciteitsbuizen. Met behulp van zo'n buis kunnen de witte besjes met kracht worden weggeblazen. 

De politie hield op basis van een signalement à©à©n verdachte aan maar kon niet hard maken dat hij de mogelijke dader is. Hij werd in de loop van de avond heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet.

bron:Politie Noord Holland Noord

Politie houdt overvallers op woning in Valkenburg aan
 
De politie heeft begin september drie verdachten aangehouden in verband met een overval die op 15 april 2005 plaatsvond op een woning aan de Stationsstraat in Valkenburg. Bij die overval werd een 15 -jarige bewoner, die op dat moment in de woning aanwezig was, bedreigd en gekneveld. De daders gingen aan de haal met een grote som geld en sieraden.

Na een intensief onderzoek heeft de politie drie verdachten van 21, 23 en 25 jaar afkomstig uit Heerlen, Winterswijk en Kerkrade, aangehouden. Deze verdachten zijn inmiddels aan de officier van justitie voorgeleid. Een van hen, de 25-jarige man, zit nog steeds in hechtenis. Bij het onderzoek heeft de politie onder andere gebruik gemaakt van identificatie met oorafdrukken, die op de voordeur van de betreffende woning werden aangetroffen.
 
 
bron:Politie Limburg-Zuid