Op zondag 3 juli vindt de zevende editie van het CheeseGolf Alkmaar plaats in de straten en parken van Alkmaar. Het parcours van het grootste straatgolftoernooi in de regio bestaat uit 18 holes, waarvan 11 nieuw ten opzichte van vorig jaar. De organisatie is in handen van de Rotaryclub Alkmaar. Om 10.00 uur wordt op het Waagplein het startsein gegeven. De opbrengst van CheeseGolf Alkmaar komt ten goede aan het Rotary drinkwaterproject in Kenia en Tanzania, stichting Pax Christi Kinderhulp, ontwikkelingsfonds Raphaël Stichting en stichting Dupla. Vorig jaar bedroeg de opbrengst 25.000 euro.

Uitdagend en veilig parcours
Organisator Rotaryclub Alkmaar heeft een bijzonder en uitdagend parcours uitgestippeld. Zo moeten de deelnemers met enige regelmaat over het water slaan, zoals over het Noord-Hollands Kanaal en de Singel nabij de Molen van Piet. In de Oosterhout is een spectaculaire afslagschans aangelegd op het terras van het paviljoen. De golfbanen zullen in zeer goede conditie zijn, want op golftechnisch gebied wordt Rotaryclub Alkmaar ondersteund door de Alkmaarse Golfpro Marc Haarman. Natuurlijk is er van alles aan gedaan om de veiligheid van spelers en toeschouwers te waarborgen. Zo worden er op alle risicovolle plekken netten geplaatst om wegspringende ballen op te vangen.
Alle deelnemers krijgen halverwege de dag een lunch aangeboden met warme en koude gerechten, twee drankjes naar keuze en na afloop een diner. Naast de sportieve uitdaging is dit een uitstekende mogelijkheid voor het leggen van contacten.

Goede doelen
Dit jaar zijn de opbrengsten van CheeseGolf bestemd voor het Rotary drinkwaterproject in Kenia en Tanzania, stichting Pax Christi Kinderhulp, de Raphaël Stichting en stichting Dupla. Het drinkwaterproject van de Rotaryclub behelst de aanleg van damwanden. De regenbuien in het Sahelgebied zijn kortstondig en heftig. Het water stroomt meteen weg omdat het nergens wordt vastgehouden. Door de damwanden wordt het regenwater opgevangen en kunnen meren ontstaan. Pax Christi Kinderhulp organiseert vakanties voor kinderen uit oorlogs-, ramp- en achterstandsgebieden. Jaarlijks worden 30 kinderen uitgenodigd om vier weken in Alkmaar en omgeving te logeren bij gastfamilies. Uit het Ontwikkelingsfonds Raphaël Stichting worden gelden geput die het leven veraangenamen van de 130 verstandelijk of lichamelijk gehandicapte bewoners van Scorlewald in Schoorl. Denk hierbij aan kleurentherapie, badtherapie en paardrijden. De Stichting Dupla organiseert huifbedpaardrijden voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige handicap. Dupla wil graag een nieuwe manege bouwen.

bron:Rotary Alkmaar