Ook de politie in Drenthe let dit weekeinde extra op mensen die onder invloed van alcohol een voertuig besturen en daarmee een gevaar voor zichzelf en hun medeweggebruikers vormen. Uit een aantal aanhoudingen in de nacht van vrijdag op zaterdag blijkt dat dit toezicht meer dan nodig is.

Een 59-jarige man uit Emmen heeft zaterdagmorgen een bekeuring gekregen voor het rijden onder invloed. Ook kreeg de man een rijverbod van twee uur. Het rijgedrag van de man viel een politiesurveillance op de Emmalaan in Emmen. De man pakte een stoeprand mee. Daarop is de man gevraagd om een blaasproef af te leggen. Het resultaat 350 µg/l (0,8 promille) leverde de man de bekeuring op.

Ook werd dezelfde ochtend een 21-jarige man uit Tilburg  aangehouden. De man reed over de Nijkampenweg. De koplamp van zijn auto was kapot en daarom werd hij gecontroleerd. Ook werd een alcoholproef afgenomen. 235µg/l (0,55 promille) is goed voor een rijverbod van à©à©n uur en een bekeuring

Een slingerende auto viel zaterdagmorgen in de vroege uren op in Assen. De 36-jarige bestuurder uit Assen had weinig oog voor de verkeerslichten. Op Peelo werd de man gevraagd om een blaasproef af te leggen. Het resultaat van de ademanalyse 845 µg/l was goed voor een dagvaarding en een rijverbod van tien uur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

bron:Politie Drenthe