De verdachte die deze week in Enschede werd aangehouden door de politie op verdenking van vele mishandelingen van dieren in Twente heeft bekend in juni 2003 in het Volkspark in Enschede een 50-jarige man uit Enschede door messteken om het leven te hebben gebracht. Ook heeft hij een bekennende verklaring afgelegd over diverse geruchtmakende steekincidenten, die eveneens in Enschede plaatsvonden.

De 49-jarige Enschedeër die vrijdag 8 april werd aangehouden op verdenking van dierenmishandeling, heeft bekend in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juni 2003 een 50-jarige Enschedeër door messteken om het leven te hebben gebracht. Dit delict werd gepleegd in het Volkspark in Enschede.

Verder heeft de Enschedeër inmiddels ook een bekennende verklaring afgelegd over geruchtmakende steekincidenten in de omgeving van de Hengelosestraat in Enschede in de periode augustus en september 2002.  Bij die incidenten werd een man in zijn zij gestoken. Een vrouw werd in haar hals gestoken. Zij wisten aan de verdachte te ontkomen. Op maandag 8 juli 2002 heeft de verdachte een 40-jarige Rotterdammer met een mes gestoken aan de Parkweg in Enschede.

Een 40-jarige Rotterdammer meldde maandag 8 juli 2002 om 04.50 uur dat hij zonder enige aanleiding door een onbekende man was gestoken met een mes. Hierbij raakte hij gewond in zijn lies en moest hij  in het ziekenhuis in Enschede worden behandeld. De man lag in de bosschages te slapen in een slaapzak toen hij met een mes werd gestoken. Na het incident rende de verdachte weg.

In de nacht van 27 op 28 juni 2003 werd de 50-jarige Enschedeër door messteken om het leven gebracht in het Volkspark in Enschede. Het slachtoffer overnachtte daar in een slaapzak.  Door het recherchebijstandsteam van de politie Twente werd een uitgebreid onderzoek verricht en vele getuigen werden gehoord. Door de hoofdofficier van Justitie werd een beloning van à¢?¬ 10.000,- uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de verdachte. Ook in het programma "Onder de loep" van RTV-Oost werd aandacht besteed aan de gewelddadige dood van de Enschedeër . Dit leidde niet tot de aanhouding van de verdachte.

Een 31-jarige Hengeloer deed 30 augustus 2002 aangifte van het feit dat hij op de Hengelosestraat in Enschede, ter hoogte van het Capitool door een onbekende man in zijn zij was gestoken met een mes. De verdachte fietste weg in de richting van Enschede. Het slachtoffer wist de politie te waarschuwen en hij werd met een steekwond opgenomen in het ziekenhuis te Enschede. Op donderdag 5 september 2002, omstreeks 02.15 uur werd een 22-jarige Enschedese door de verdachte met een mes in de halsstreek gestoken. Het slachtoffer viel van de fiets en wist aan de verdachte te ontkomen door de weg over te steken en even later een voorbijkomende automobilist aan te klampen. Tijdens haar vlucht bemerkte zij dat zij in haar hals was gestoken. Zij heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Naar aanleiding van deze incidenten heeft de politie Twente meerdere nachten gepost in de omgeving van de Hengelosestraat, maar dit heeft niet geleid tot de aanhouding van de verdachte.

De politie Twente werkt inmiddels met 10 rechercheurs aan het onderzoek naar de hiervoor genoemde zaken. Ondanks het feit dat er vanaf augustus 2004 geen meldingen meer van vergelijkbare dierenmishandelingen binnenkwamen, is het onderzoek naar de dierenmishandelingen nooit stilgelegd en hebben er voortdurend enkele rechercheurs aan gewerkt. Met name het verzamelen van informatie en het uitrechercheren hiervan  hebben ertoe geleid dat de verdachte op vrijdag 8 april aangehouden kon worden. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.
 
bron:Politie Twente