Het Oranje elftal heeft in Johannesburg zijn intrek genomen in de 6-verdiepingen tellende Hilton Hotel Sandton. Het viersterrenhotel is gelegen aan Rivonia Road op zo‘˜n 35 kilometer van de internationale luchthaven van Johannesburg en ongeveer 15 minuten rijden van het trainingskamp van Oranje in een van de rijkste wijken van het land, het zakendistrict van Johannesburg: Sandton. In de hoofdentree prijkt een automatische draaideur van Boon Edam.

Het Hilton Sandton in Johannesburg opende zijn deuren in 1997 en is goed voor 329 kamers, waarvan de Royal Suite de meest luxueuze is. De Royal Suites zijn uitgerust met een receptie, een gastentoilet, een zespersoonsdinertafel, een kuurbad, een studeerkamer en een privà©keuken.

Automatische Tourniket draaideur als hoofdentree
Tijdens de bouw in 1996 koos de opdrachtgever voor een automatische draaideur van het type Tourniket als hoofdentree. Een comfortabele lobbyruimte achter de hoofdentree en het feit dat de draaideur garant stond voor een entree met cachet, waren de belangrijkste overwegingen om destijds voor de draaideur te kiezen. Voor Boon Edam was het à©à©n van de eerste draaideurinstallaties in Zuid-Afrika. Nu, 14 jaar later, ziet de deur er nog steeds op en top uit en draait als een zonnetje.

Aanzienlijk aantal draaideuren in Zuid-Afrika
In de nabije omgeving van het Hilton Sandton zijn door Boon Edam in totaal meer dan 40 draaideuren geïnstalleerd op de luchthaven en in hotels, kantoren en winkelcentra. Ook in en om het Durban Moses Mabhida Stadium dat momenteel wordt gebruikt als à©à©n van de speelstadions voor het WK2010 staan 13 draaideuren van Boon Edam geïnstalleerd.

In totaal staan in Zuid-Afrika zo'n 200 draaideuren en beveiligingsproducten van Boon Edam die per dag tienduizenden mensen vrije of gecontroleerde doorgang verlenen.