Een groot gedeelte van Oosterbeek zal zaterdag 3 september a.s. voor het verkeer zijn afgesloten in verband met de jaarlijkse Airbornewandeltocht. Tussen 09.00 en 18.00 uur zijn de doorgaande wegen afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. De politie adviseert bezoekers en deelnemers zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Oosterbeek is uitstekend bereikbaar per trein en bus.

Het jaarlijks terugkerende evenement trekt doorgaans veel bezoekers. Volgens de politie kwamen er vorig jaar nog ruim 60.000 bezoekers en deelnemers naar de wandeltocht. In verband daarmee zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk, waardoor veel wegen van en naar het dorp zijn afgesloten.

Eigen vervoer
Deelnemers en toeschouwers die met eigen vervoer vanuit en noorden, westen en oosten van het land naar Oosterbeek willen komen wordt aangeraden de route via de A12 te kiezen. Van daaruit wordt men vanaf de afrit Oosterbeek via omleidingsborden verwezen naar speciaal ingerichte parkeerterreinen. Verkeer vanuit het zuiden wordt geadviseerd de route via de A50 te volgen. Vanaf de afrit Renkum/Wageningen staat eveneens een route aangegeven naar parkeergelegenheden. Het doorgaand verkeer kan gebruik maken van omleidingsroutes die duidelijk staan aangegeven. Meer informatie over het evenement en verkeersmaatregelen zijn terug te vinden op www.airbornewandeltocht.nl

bron:Politie Gelderland-Midden