De wietplanten die agenten van de regio Gooi- en Vechtstreek zaterdag 12 november aantroffen in een auto op de A1 blijken gestolen uit een loods in Lelystad. De agenten reden afgelopen weekend op de A1 ter hoogte van Muiden achter een bestelauto richting Amsterdam. Zij roken een sterke wietlucht, waarop zij de auto een stopteken gaven.

In de laadruimte van de auto troffen ze 16 vuilniszakken vol met wietplanten aan. Achter de zakken zat een 24-jarige man uit Hilversum. De Hilversummer en de 42-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 23-jarige passagier uit Hilversum zijn aangehouden. Uit het verhoor bleek dat zij de planten gestolen hadden uit een loods op het industrieterrein aan de Apolloweg in Lelystad, wat vervolgens kortgesloten werd met Politie Flevoland.
 
Maandagmiddag 14 november trof de Flevolandse politie op een aparte bovenverdieping twee kweekruimtes aan. Een ervan was ontdaan van zijn planten, in de andere stonden nog 672 wietplanten. De stroom was afgetapt, waarop de Nuon de meter heeft verwijderd. De eigenaar van het pand, een 39-jarige man uit Lelystad, is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Hij verklaarde dat hij het pand had onderverhuurd. Het onderzoek naar de onderhuurder is nog gaande bij de politie Flevoland. Alle planten en bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
 
bron:Politie Gooi en Vechtstreek