Studenten van de opleiding Small Business geven vanaf studiejaar 2005/2006 een
agenda uit voor studenten van Hogeschool INHOLLAND. Een agenda van studenten voor studenten. Vier studenten produceren de agenda. De opbrengsten gaan naar een goed doel in Kenia.

Het idee om een agenda voor de INHOLLAND student te maken is eigenlijk al anderhalf jaar geleden geboren, vertelt Pepijn Kraan, een van de initiatiefnemers van de studentenagenda. Door middel van verkoop van advertentieruimte worden opbrengsten gegenereerd. Deze opbrengsten worden gedoneerd aan het Mago Polytechnical School Project. Het Mago Polytechnical School Project geeft kinderen in Kenia een kans te bouwen aan hun toekomst door middel van het leren van een vak.

De hoofdfase van de studie Small Business bij Hogeschool INHOLLAND Haarlem bestaat onder meer uit het project Ondernemerskunde. Dit is een project waarbij studenten zelf een onderneming starten en waarmee in korte tijd geprobeerd wordt winst te maken. De vier studenten zijn een tijd geleden aan de slag gegaan om een solide bedrijfsplan te schrijven en een draagvlak te creëren voor hun idee.

Aan de hand van een enquàªte op de vestigingen van INHOLLAND hebben wij een goed beeld gekregen van de ideale studentenagenda. De nieuwe agenda is dan ook helemaal ontworpen naar de wensen van de student. Door zijn kleine formaat en handige indeling is het de ideale agenda om altijd bij je te dragen. Met de opbrengsten van de advertenties zullen in samenwerking met de stichting Mago Orphan and School Project meerdere gebouwen van een polytechnische school in Kenia gerealiseerd worden. Komende zomer zullen wij ook naar Kenia reizen om bij het project te gaan kijken. Small Business is dingen goed doen, 'IN de Agenda' is goede dingen doen.

Het leuke van de agenda is dat hij niet alleen ontwikkeld is naar de wensen van de
student; ook de vormgeving, de distributie en de promotie worden door studenten van INHOLLAND verzorgd. Omdat ook de opbrengst van de agenda ten goede komt aan studenten is het dus echt een agenda và³à³r studenten, dà³à³r studenten.

bron:Inholland