De stichting Ateliers Apeldoorn organiseert op 21 en 22 mei 2005 haar open atelierroute. Ruim 40 kunstenaars openen de deuren van hun ateliers. Van 14 t/m 29 mei is er een overzichtsexpositie van alle deelnemers in museum CODA te Apeldoorn. Deze expositie onder de naam ´Apeldoornse Salon' is vooral ook bedoeld om bezoekers van de open ateliers vooraf een keuze te kunnen te laten maken wie zij op 21 en 22 mei tussen 11.00 en 17.00 uur willen bezoeken.

Alle deelnemers van de Open Ateliers Apeldoorn 2005 hebben op een voor hen kenmerkende manier twee wijnflessen ´verkunst'. In Weekend Galerie Loolaan 49 is tijdens het Pinksterweekend en de dagen van de Open Atelierroute à©à©n serie tentoongesteld. Het andere exemplaar van de serie vindt u op het atelier van de betreffende kunstenaar. Ook op www.ateliersapeldoorn.nl staan ze vanaf 14 mei afgebeeld.
Met de digitale "route" wil de stichting Ateliers Apeldoorn ook de jeugd stimuleren met kunst en kunstenaars in contact te komen. Na de opening van de ´Apeldoornse Salon' op 14 mei om 14.30 uur door Hans Wesselink, directeur Rabobank Apeldoorn, zal door aanstormend jong Apeldoorns talent (examenkandidaten voortgezet onderwijs die bijvoorbeeld tekenen/schilderen in hun pakket hebben) het project ´Kunst op de Fles' van start gaan.

Het is de bedoeling dat de bezoekers aan de Open Ateliers raden wie de makers zijn van welk ´Kunst op de Fles'-object. De hoofdprijs is een tegoedbon van à¢?¬ 400,--, te besteden bij de deelnemende kunstenaars. Ook alle flessenkunst is te winnen. Voor de jeugd (t/m 18 jaar) zijn er speciale jeugdprijzen: zij kunnen drie digitale camera's winnen.
Bezoekers kunnen meedoen door een formulier in te vullen en zorgen dat het 24 mei 2005 binnen is op de adressen Spelderholt 3, 7361 DA Beekbergen of Plantsoen Welgelegen 107, 7321 ZK Apeldoorn, of via fax 055 5064370 inzendt. Ook kan men meedoen via www.ateliersapeldoorn.nl. Het prijsvraagformulier is tijdens de route in alle ateliers en vanaf 14 mei in de Weekend Galerie Loolaan 49 verkrijgbaar, bovendien is het formulier te downloaden vanaf de website. De prijsuitreiking is op zaterdag 28 mei 2005 om 16.00 uur in de Weekend Galerie Loolaan 49.

Twee dagen ruim 40 open ateliers in Apeldoorn
Op zaterdag en zondag 21 en 22 mei 2005 van 11.00 - 17.00 uur houden ruim 40 Apeldoornse beeldend kunstenaars open atelier. Wie er mee doen staat vermeld in het expositieoverzicht van de Weekend Galerie Loolaan 49, te verkrijgen bij de galerie en adressen als: CODA, Bibliotheken, Stadsinformatiepunt, en te zien op www.ateliersapeldoorn.nl.

Open Ateliers 2005 viert met het project ´Kunst op de Fles' haar eerste verjaardag van ´Weekend Galerie Loolaan 49'. Het unieke concept van de exposities in deze galerie is een groot succes. Steeds exposeren twee Apeldoornse kunstenaars twee weekenden in de galerie. En in het verlengde van het doel van de stichting zijn de  kunstenaars tijdens zijn/haar exposities altijd aanwezig.
Weekend Galerie Loolaan 49 is een uitbreiding op de Open Atelierroute van de stichting Ateliers Apeldoorn die geen commercieel doel heeft, maar de drempel tot de kunst(enaars) bij het publiek wil verlagen en primair het contact met het publiek wil bevorderen.

bron:Stichting Ateliers Apeldoorn