Op zaterdag 21 mei wordt op het politiebureau in Castricum een Open Dag gehouden voor alle geïnteresseerden. Het team in Castricum zal bewoners van Castricum en omgeving demonstreren wat de politie allemaal doet en kan. Er zullen demonstraties worden gegeven door de hondengeleiders van de politie en door het politie biketeam. Zij laten onder andere zien hoe met behulp van de hond een vluchtende verdachte wordt aangehouden en hoe de agenten op de mountainbikes een arrestatie verrichten. In en rondom het bureau zullen verschillende onderdelen van de politie informatie geven over het werk. Ook de partners van de politie, zoals de Koninklijke Marechaussee, zullen hierbij aanwezig zijn. De Open Dag begint zaterdag om 10.00 uur op het politiebureau in Castricum aan de Eerste Groenelaan 68. De dag eindigt om 16.00 uur. De politie verzoekt bezoekers zoveel mogelijk de auto thuis te laten staan in verband met de beperkte parkeergelegenheid.

De volgende onderdelen van de politie en partners van de politie zijn aanstaande zaterdag vertegenwoordigd op de Open Dag:

-       Verkeershandhavingsteam (verzorgen in onze regio Noord-Holland Noord onder meer voor toezicht op de verkeersveiligheid).

-       Milieubureau (houdt zich bezig met het onder andere het milieu, opslag van vuurwerk, visserijwetgeving etc)
-       Technische recherche (zoekt bijvoorbeeld naar sporen op de plaats van een misdrijf)
-       Dienst Koninklijke & Diplomatieke Beveiliging. (beveiligen leden van het koninklijk huis en andere belangrijke personen bv recentelijk president Bush bij zijn bezoek aan Nederland)

-       Pantserpeloton van de Koninklijke Marechaussee
-       Wervingspool Politie (Zaanstreek-Waterland , Kennemerland & Noord-Holland Noord).
-       Politie Servicelijn (0900-8844) (de medewerkers waar alle telefoontjes binnenkomen van het 0900-8844 nummer en de personen die de internetaangiftes verwerken)

-       Hondengeleiders Noord-Holland Noord
-       Speurhondgeleidster uit de politieregio Amsterdam-Amstelland.
-       Biketeam uit Alkmaar (dynamische politiesurveillance op mountainbikes).

De laatste drie zullen in de middag demonstaties geven op het sportterrein naast het politiebureau.

Er zullen in en rond het politiebureau diverse stands zijn van onder andere:

-       Politie Keurmerk Veilig Wonen (inbraakpreventie )
-       Bureau HALT (het alternatief voor minderjarigen die in contact zijn gekomen met de politie)
-       Brijderstichting (alcohol & drugs)
-       Rijwielhandel PROFILE ( Diefstalpreventie en veiligheid)
-       Politievoertuigengroep (vrijwilligers die oude politievoertuigen verzamelen en in originele staat willen behouden)

-       Radio Castricum
-       Chauffeursvereniging "De Klapband" uit de Zaanstreek/Kennemerland. (Voorlichting met betrekking tot de zogenaamde " DODE HOEK " bij vrachtwagens.

bron:politie Noord Holland Noord