De Koninklijke Luchtmacht opent op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni haar deuren op de vliegbasis Gilze-Rijen. Bezoekers kunnen kennis maken met personeel, materieel en de verschillende activiteiten van de luchtmacht.

Het thema van de dagen is 'De Koninklijke Luchtmacht: Eà©n team, à©à©n taak.' Dit jaar staat het evenement bovendien in het teken van de subthema's '60 jaar bevrijding' en '25 jaar ambtsjubileum Koningin Beatrix'.

De vliegshow met demoteams uit binnen- en buitenland vormt zoals ieder jaar een hoogtepunt voor het publiek. Daarnaast zijn er verschillende vliegtuigen, helikopters, geleide wapens en grondapparatuur opgesteld in een zogenoemde static show. In een uitgebreide tentoonstelling kunnen de bezoekers alle mogelijke aspecten van het moderne luchtmachtbedrijf zien.

Behalve de luchtmacht, presenteren zich ook eenheden van de Koninklijke Marine, Landmacht, Marechaussee en het Commando DienstenCentra. Daarnaast zijn een groot aantal opleidingsinstituten, verenigingen en organisaties uit de luchtvaartwereld present.

De luchtmachtdagen zijn vrijdag en zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur open voor het publiek. Voor meer informatie: www.luchtmacht.nl

bron:MinDef