Wat eerst alleen aan reisadviseurs van het informatienummer 0900-9292 was voorbehouden, kunnen internetters nu ook zelf snel opzoeken. Bij de start van het toeristenseizoen is een gedetailleerde reis plannen naar een drukbezochte locatie via de openbaar-vervoerwebsite www.9292ov.nl veel makkelijker geworden. Openbaar-vervoerreizigers kunnen via de OV Planner snel een deur-tot-locatie reisadvies opvragen naar drukbezochte plekken in Nederland. De internetter kan nu snel op de homepage met een eenvoudig uitklapmenu ‘zoek anders’ bij de invulvelden zelf ook reizen plannen van deur-tot-locatie zonder dat het exacte adres van het bijzondere punt bekend hoeft te zijn. Een algemene naam van de locatie en daarna een selectie van keuze is voldoende.

De planner wijst zelf de weg tot het vinden van de juiste locatie, ook als de aankomstlocatie niet goed gespeld is. Er kan gekozen worden op attractieparken, stranden, musea, winkelcentra, congresgebouwen, stadions, theaters/concertzalen, universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen, vliegvelden, veerhavens, zorgcentra, centrale punten in steden en zelfs begraafplaatsen en crematoria zijn er in verwerkt. Met de snelkiezer is afgelopen twee weken naar tevredenheid proef gedraaid.
De up-to-date en objectieve reisadviezen dekken alle vormen van openbaar vervoer en tonen bovendien ook snel in- en uitzoombare praktische plattegronden van zowel het vertrekpunt als de aankomstomgeving. Handig om uit te draaien en onderweg mee te nemen.
bron:9292OV