Gedeputeerde Verkeer en Vervoer, C. Mooij van de provincie Noord Holland, NS-regiodirecteur H.J. Gelissen en PvdA verkeerswethouder J.W. de Boer van Heerhugowaard openen donderdagmiddag 1 september het nieuwe P+R-terrein, ten westen van het NS-station.

 

De afgelopen maanden is er veel werk verzet om het verouderde en veel te kleine parkeerterrein te veranderen in een moderne parkeerfaciliteit met goede verlichting en een goede vakindeling. Het aantal parkeerplaatsen bij het station steeg van 193 naar 273.

Heerhugowaard realiseerde het P+R-terrein met steun van het Fonds BONRoute en de Nederlandse Spoorwegen. BONRoute staat voor Bereikbaarheidsoffensief Noordelijke Randstad.
Uit dit fonds van lokale, regionale en landelijke overheden worden projecten betaald om een prikkel te geven aan een betere bereikbaarheid van het noordelijke deel van de Randstad.

Gebruikmaken van P+R (Parkeer en Reis) betekent voor het woon-  werkverkeer richting Amsterdam en omgeving een alternatief voor de file. Met de combinatie auto-trein is de reiziger binnen drie kwartier in hartje Amsterdam.

bron:Gemeente Heerhugowaard

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular