Een unieke clowneske wereld op het internet, speciaal ontwikkeld voor zieke kinderen thuis. Dat is in een notendop Villa Neuzenroode.nl. Met Villa Neuzenroode biedt CliniClowns zieke kinderen tal van mogelijkheden voor afleiding en plezier. De website is via een 'paspoort' toegankelijk voor alle zieke kinderen die langdurig thuis verblijven. Villa Neuzenroode.nl is een nieuwe activiteit van CliniClowns. De website wordt vandaag officieel geopend tijdens een feestelijke bijeenkomst om 14.00 uur in De Rode Hoed in Amsterdam. De presentatie is in handen van CliniClowns ambassadeur Jack van Gelder. Voorafgaand aan het officiële openingsmoment neemt een kind, samen met enkele CliniClowns, de genodigden mee op ontdekkingstocht door Villa Neuzenroode.nl.  

Villa Neuzenroode.nl, een clowneske wereld op het internet 
Clownen via internet is een geheel nieuw fenomeen, wereldwijd! Uniek aan Villa Neuzenroode.nl is het webcam-contact dat de CliniClowns vanuit de Villa met de kinderen thuis onderhouden. Verder kunnen de kinderen die Villa Neuzenroode.nl bezoeken dagboeken en filmpjes van de clowns bekijken, live theatervoorstellingen volgen, clowneske spelletjes spelen en muziek maken. Ook kunnen ze andere Villa Neuzenroode-kinderen uitnodigen in hun eigen boomhut, met hen chatten of strips maken. In Villa Neuzenroode wonen levensechte CliniClowns en de kinderen zijn er altijd welkom. Villa Neuzenroode.nl is de afgelopen maanden getest door een groot aantal zieke kinderen. Met de hulp van deze kinderen is een clowneske wereld ontstaan die vele momenten van afleiding en plezier biedt. 
 
Langdurig zieke kinderen thuis 
Naar school gaan, spelen met vriendjes, sporten en alles eten wat je lekker vindt. Allemaal dingen die voor de meeste kinderen heel gewoon zijn. Voor zieke kinderen ligt dat anders. De wereld van het zieke kind thuis wordt kleiner naar mate de ziekte langer duurt en ernstiger is. Stichting CliniClowns Nederland wil de kwaliteit van het leven van zoveel mogelijk kinderen verbeteren en hen momenten van gezonde afleiding en plezier bieden. Als gevolg van een kortere opnameduur in ziekenhuizen en andere zorginstellingen worden steeds meer zieke kinderen thuis verzorgd. CliniClowns Nederland speelt op die ontwikkeling in. Met de exclusieve site Villa Neuzenroode.nl wordt het aanbod van CliniClowns meer tijds- en plaatsonafhankelijk: vanaf nu komen zieke kinderen de CliniClowns niet alleen tegen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen, maar kunnen zij ook vanuit huis onbeperkt contact maken. Op die manier worden ook deze kinderen uit hun isolement gehaald en kunnen ze even vergeten dat ze ziek zijn. 
  
Vanaf 9 mei zijn alle langdurig zieke kinderen, in de leeftijd van 6 tot 14 jaar en die thuis worden verzorgd, van harte welkom in de Villa. Op www.cliniclowns.nl kunnen de kinderen en hun ouders meer informatie vinden en zich aanmelden. De kinderen krijgen vervolgens een speciaal 'paspoort' dat, uiteraard kosteloos, toegang geeft tot Villa Neuzenroode.nl. De website is voorzien van een beveiligingssysteem dat garandeert dat alleen kinderen met het 'toegangspaspoort' Villa Neuzenroode betreden. 
CliniClowns Nederland biedt met haar gespecialiseerde clowns afleiding en plezier aan kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. Ongeacht waar ze zijn (ziekenhuis, instelling of thuis). Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. En nu dus ook voor zieke kinderen thuis via Villa Neuzenroode.nl. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn.  

bron:Cliniclowns