Politieagenten bevonden zich zondag 24 april omstreeks 02.00 uur op het terrein van de Universiteit Twente, waar een groot feest gaande was ter afsluiting van de batavierenrace. Er kwam een melding binnen dat er problemen zouden zijn op de Calslaan. Een 24-jarige man uit Eindhoven vertelde de agenten dat een man hem even daarvoor een kopstoot had gegeven. De 24-jarige had de man aangesproken op zijn gedrag nadat hij richting een meisje een opmerking had gemaakt. De man had eerst de 24-jarige een kopstoot gegeven en had vervolgens om zich heen geslagen, waarbij hij een 25-jarige Enschedeër had geraakt.

Beiden hadden een lichte verwonding en gaven aan aangifte te willen doen. Politieagenten hielden de verdachte, een 27-jarige man uit Enschede, hierop aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (

Om 03.50 uur werd gemeld dat een jongen mishandeld zou zijn aan de Drienerlolaan in Enschede. Politieagenten troffen daar even later een 15-jarige jongen uit het Duitse Bissendorf. Hij vertelde dat een man een brandende sigarettenpeuk bij zijn oog had uitgedrukt en dat hij inmiddels in de poli van het ziekenhuis was behandeld. Gelukkig heeft de sigaret de onderzijde van het oog geraakt waardoor de jongen, nadat het oog gespoeld was, het ziekenhuis na behandeling weer kon verlaten. De verdachte, een 35-jarige man uit Enschede, was nog binnen en werd door politieagenten aangehouden en in de politieauto geplaatst.

Toen de vrienden van verdachte in de gaten hadden dat hij was aangehouden, kwamen zij naar buiten en probeerden de verdachte uit de auto te trekken. Politieagenten, beveiligingsmedewerkers en een paar medewerkers van de Koninklijke Marechaussee probeerden de groep te verwijderen. Dit ging met enig verzet gepaard waarbij twee beveiligingsmedewerkers werden geslagen. Twee verdachten werden hiervoor aangehouden te weten mannen uit Enschede van 20 en 23 jaar.
De drie verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. 

bron:politie Twente