Op dinsdag 22 augustus deed een 24-jarige Hengeloër aangifte van mishandeling. Hij was op zondagochtend 20 augustus omstreeks 05.00 uur op zijn fiets op weg naar huis en reed over de Anninksweg in Hengelo. Ter hoogte van de Bergweg hoorde hij een bromfiets achter zich rijden en zag daarop twee jongens.

Een van de jongens sprong van de bromfiets en duwde met kracht de 24-jarige van zijn fiets, waardoor hij op straat viel. Vervolgens kreeg de 27-jarige enkele trappen. Nadat de 27-jarige zich enigszins hersteld had en overeind krabbelde, zag hij kans een van zijn belagers met een schop uit te schakelen. De tweede belager gaf het daarna ook snel op, waarna het tweetal
er richting het centrum vandoor ging. De 24-jarige liep meerdere kneuzingen en een wond op, waarvoor hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Ook raakten zijn fiets, kleding en een telefoon beschadigd.

De politie komt graag in contact met eventuele getuigen en in het bijzonder met drie knapen op een(1) scooter, die kort voor de mishandeling achter de 24-jarige op de Anninksweg reden en afsloegen, de Bergweg in.

Van de daders is het volgende signalement bekend:
Dader 1: blanke man, ongeveer 24-30 jaar oud, lengte ongeveer 1.72m en slank postuur. Kort, blond haar, lichte snor, blauwe ogen. Deze man droeg een crèmekleurige trui met korte mouw, een blauwe spijkerbroek en daaronder lichte sportschoenen.
Dader 2 (bestuurder): blanke man, ongeveer 20-24 jaar oud, lengte ongeveer 1.80m en iets gezet postuur. Donkerblond haar met scheiding. De man droeg een rode trui, donkerkleurige broek en donkerkleurige schoenen.

Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.  (06-106946)
 
bron:Politie Twente