De politie van Leerdam is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging op woensdagavond 22 maart omstreeks 22.00 uur op het Voorwaartsveld in Leerdam. Drie meiden van 17, 19 en 20 jaar uit Leerbroek en Leerdam liepen vanaf het zwembad langs de kermis in de richting van de onderdoorgang aan het Voorwaartsveld. Ze liepen naar de verkeerslichten. Een groep jongeren liep hen achterna en schold hen uit. Een van de drie meiden, de 19-jarige, kreeg uit het niets een stomp in het gezicht. De dader was een jonge vrouw. Hierna werden ook de andere twee meiden belaagd. Ze werden aan hun haren getrokken en geschopt en geslagen.

De 17-jarige wist zich los te rukken en rende de weg op waar zij bijna werd aangereden door een auto. Het drietal wist uiteindelijk weg te komen en alarmeerde thuis de politie. De klappen zouden zijn uitgedeeld door een blanke jongen en een licht getinte vrouw. De drie meiden zijn hevig aangeslagen en doen aangifte bij de politie.
Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben voorbijrijdende automobilisten iets van het incident gezien. De automobilist die het 17-jarige meisje bijna aanreed, remde en claxonneerde hevig. Mogelijk herkent de bestuurder zich in bovenstaand bericht en wil hij zich als getuige melden bij de politie. Ook andere getuigen en/of burgers die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Zij kunnen dan vragen naar de politie in Leerdam.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid