Op het protestants-christelijke Augustinus College in Groningen is ophef ontstaan over het doceren van de evolutietheorie. Rector P. Boon van de school zei deze week in een interview met het Dagblad van het Noorden het niet te tolereren dat een leraar voor de klas vertelt dat hij de evolutietheorie aanhangt.

Samengaan
Veel onderwijzers op het Augustinus College vinden echter dat de evolutietheorie goed kan samengaan met het christelijk geloof. Zij hebben de rector op een personeelsbijeenkomst laten weten dat ze zich gekwetst en niet serieus genomen voelen. Boon heeft besloten een afkoelingsperiode in te gelasten door een aantal dagen niet op school te verschijnen. Hij keert 17 mei terug op de school.

Uitleg
De rector liet gisteren in een reactie weten zijn uitspraken te betreuren, omdat de nuance in zijn verhaal ontbrak. Volgens Boon kan een leraar niet eenvoudigweg voor de klas verkondigen dat de mens van de aap afstamt. "Men moet dan uitleg geven over hoe de evolutietheorie zich verhoudt tot het christelijk geloof."

Discussie voeren
Boon heeft het volste vertrouwen dat hij de discussie over de kwestie met zijn personeel kan blijven voeren. "Als school stel je jezelf voortdurend vragen. Dus ook over dit onderwerp. Ik heb de overtuiging dat we de weg naar wijsheid zullen vinden."

CDA
Naast zijn functie als rector van het Augustinus College is Boon al jaren actief lid van het CDA in de provincie Groningen. Hij is oud-wethouder van de gemeente Ten Boer en is vice-voorzitter in het provinciaal bestuur van de partij.

bron:RKK