Vanaf komend studiejaar hebben studenten Technische Informatica van de Hanzehogeschool Groningen er een groot pluspunt bij: in september staat er namelijk in hun opleidingsinstituut een servercluster van Sun Microsystems op hen te wachten. De Hanzehogeschool Groningen is de enige hogeschool in Noord- en Oost-Nederland die zo'n omgeving tot haar beschikking heeft.

Op de meeste hbo-opleidingen kunnen alleen situaties uit het midden- en kleinbedrijf nagebootst worden, maar studenten van de Hanzehogeschool Groningen kunnen nu ook een infrastructuur realiseren voor grote tot zeer grote organisaties. Het servercluster, een combinatie van twee computers die altijd met hetzelfde bezig zijn (als de ene stuk gaat, neemt de andere het over) wordt gebruikt in ondernemingen die streven naar een hoge beschikbaarheid, snelheid, grote opslagcapaciteit en een hoge mate van schaalbaarheid.

Studenten kunnen zich hierdoor de meest moderne clustertechnieken en virtualisatietechnieken eigen maken. Technische Informatica aan de Hanzehogeschool Groningen is zó praktijkgericht dat een student direct na zijn opleiding aan de slag kan in een professionele IT-omgeving.
Het Instituut van Informatie- en Communicatietechnologie heeft de aanschaf van deze bijzondere servers mede te danken aan haar lector Multidisciplinaire Informatica Hans Appel, die ook Chief Technology Officer bij Sun Microsystems is.
bron:Hanzehogeschool Groningen