Surveillerende agenten van team Bommelerwaard zagen in de nacht van woensdag op donderdag een auto rijden op de Hogeweg in Zaltbommel. Zij besloten de auto te controleren. De auto werd staande gehouden op de Van Heemstraweg. Bij controle zagen de agenten dat de bijrijder bezig was een joint te draaien. Op de vraag of er verdovende middelen in de auto waren antwoordden de inzittenden ontkennend.

Vervolgens onderzochten de agenten de auto op grond van de Opiumwet. In de kofferbak van de auto troffen ze een tweetal flatscreens en een printer aan. Ook lag daar een hoeveelheid snoepgoed en frisdrank. De beide inzittenden, Utrechters van 19 en 22 jaar oud, zijn aangehouden op verdenking van inbraak en overgebracht naar het politiebureau.
Bij nadere controle bleek op één van de flatscreens een sticker van een bedrijf te zijn bevestigd. Omdat in Zaltbommel een vestiging van dat bedrijf zit gingen de politiemensen daar een kijkje nemen. Toen bleek dat er in dat bedrijf was ingebroken. Toen een medewerker van het bedrijf ter plaatse kwam bleek dat de goederen die in de auto van de verdachten waren aangetroffen van dat bedrijf afkomstig waren.
bron:Politie Gelderland-Zuid