In samenwerking van de politie Utrecht met de politie Friesland is een 38-jarige inwoner van Harkema aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij een bedrijf in Mijdrecht wilde oplichten.

Hij had bij dit bedrijf een bestelling geplaatst voor het leveren van goederen (parket) ter waarde van ruim 30.000 euro. Medewerkers van de verkoop binnendienst vertrouwden de bestelling echter niet en schakelden de politie Mijdrecht in.

Uit onderzoek bleek dat de man onder een valse naam de goederen had besteld. De poging tot oplichting in Mijdrecht werd hierdoor verijdeld, maar besloten werd de bestelling te ´volgen' om zo achter de juiste identiteit van de oplichter te komen. Dit plan lukte en zo kon de 38-jarige inwoner van Harkema op het moment van de overdracht van de bestelling op heterdaad worden aangehouden.

Daar het vermoeden bestond dat de man mogelijk vaker deze oplichtingpraktijken zou hebben toegepast, werd een nader onderzoek ingesteld. De politie Friesland wist elf zaken uit den lande in kaart te brengen. De man bekende inderdaad deze zaken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
 
bron:politie Utrecht