De politie Oost en Noord Gelderland heeft een 23 jarige man uit Lelystad aangehouden op verdenking van oplichting door middel van babbeltrucs. De man wordt er van verdacht op 16 maart jl. drie op leeftijd zijnde inwoners uit Vaassen, Epe en Heerde te hebben opgelicht

Hij hing het smoesje op, dat hij een goede kennis was van de buurvrouw en dat hij samen met haar inkopen deed in het dorp.  Zij - de buurvrouw -  kwam nu helaas even geld te kort en wilde dat graag even van het slachtoffer (buurman / buurvrouw) lenen. Het geld zou men nog dezelfde dag weer terugkrijgen.

De man uit  Vaassen gaf de onbekende man zijn pinpas en pincode mee. Kort daarna bleek  een fors geldbedrag van zijn bankrekening gepind te zijn. De vrouw uit Epe  gaf een paar honderd euro in contanten mee en de vrouw uit Heerde  "leende" de man een flink bedrag.  Bij een andere vrouw in Heerde bleef het bij een poging. De vrouw gaf niets af omdat zij de man niet kende, waarop de verdachte verdween.

In Putten en Ermelo werden vier ouderen op maandag (21-03) met een soortgelijke smoes benaderd. In twee gevallen kreeg hij een geldbedrag mee en ontdekten benadeelden snel daarna dat ze opgelicht waren.
 
bron:politie Noord en OOst Gelderland