Oplichter(s) actief in Noord Holland NoordDe politie waarschuwt de inwoners van de regio Noord-Holland Noord voor mogelijk oplichters. De afgelopen dagen zijn er verschillende meldingen gedaan dat er door onbevoegden geld van bankrekeningen is afgeschreven. De meldingen komen vanuit de gehele regio.

Verschillende mensen maken melding van het feit dat zij enkele weken geleden een pakketje hebben besteld bij een bedrijf bij al dan niet bestaande bedrijven. Het pakketje wordt thuis afgeleverd en de bezorger vertelt dat de ontvanger de portokosten moet betalen. Het gaat dan meestal op kleine bedragen. Hij zegt dat hij geen contant geld aan mag nemen en verzoekt de ontvanger om bij hem, door middel van een mobiel pinapparaat, te pinnen. Via een aantal slinkse handelingen weet hij de pas van zijn slachtoffer te verwisselen voor een andere pas. In een aantal gevallen is inmiddels gebleken dat er kort na het bezoek van deze ´bezorger' geld van de rekening van de ontvanger is afgehaald. Van de dader is geen goede, eensluidende signalement bekend. Ook is niet bekend of het in alle gevallen om dezelfde dader(s) gaat.

De politie adviseert mensen om in dergelijke gevallen nooit hun bankpas af te geven. Als men gaat pinnen activeer dan zelf de pas. Daarnaast is het van belang om het intoetsen van de code zoveel mogelijk af te schermen. Mocht men het idee hebben dat er iets niet in de haak is, probeer dan een goed signalement op te nemen van de pakketbezorger. Ook andere informatie zoals een eventueel vervoermiddel kan de politie helpen een dader op te sporen. Het is dan wel noodzakelijk dat de politie zo snel mogelijk wordt geïnformeerd

bron:Politie Noord Holland NoordComments are closed.
%d bloggers liken dit: