Het Bovenregionale Rechercheteam (BRT) van de politiekorpsen Haaglanden en Hollands-Midden heeft vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal/verduistering van 29 personenauto's en twee motoren. Eind augustus is het BRT een onderzoek gestart nadat tientallen personenauto's of motoren niet teruggebracht werden na een proefrit. Deze diefstallen vonden in verschillende delen van Nederland plaats. De ´klant' gebruikte een vals rijbewijs. De aanhoudingen zijn verricht in de loop van dit onderzoek, de laatste op 21 november.

De vier hoofdverdachten, (37, 34, 32 en 32 jaar oud) afkomstig uit Rotterdam, zijn in bewaring gesteld. Eà©n medeverdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. In het kader van het onderzoek zijn zeven panden, waaronder woningen en loodsen, doorzocht. Hierbij zijn onder meer valse identiteitsdocumenten, omgekatte personenauto's en onderdelen van auto's aangetroffen. Acht gestolen auto's en een motorfiets zijn tot nu toe weer teruggevonden. In een pand in Rotterdam werd voor ongeveer 100.000 euro aan vals geld aangetroffen.

De verdachten zullen vervolgd worden voor diefstal/verduistering, oplichting, heling en à©à©n verdachte voor het in voorraad hebben van vals geld. De meervoudige kamer van de rechtbank in Den Haag zal de zaak tegen twee van de verdachten op 16 december behandelen. In de andere zaken zijn de zittingsdata nog niet bekend.

bron:OM