Aanstaande zaterdag wordt opnieuw wereldwijd actie gevoerd tegen armoede. De FNV pakt haar hoofdkantoor in en Agnes Jongerius spreekt in Walibi World. Dat meldt FNV e-Magazine van 7 september. In 2015 gaan alle kinderen naar school, is aids onder controle en de armoede gehalveerd. Die afspraken maakten 189 wereldleiders in 2000.

Dit jaar vinden allerlei internationale acties plaats om de wereldleiders aan hun beloften te herinneren. Aanstaande zaterdag organiseert het Nederlands Platform Millenniumdoelen de White Band Day-2, een dag waarop wereldwijd allerlei acties plaatsvinden. Het is het internationale vervolg op de Live8-concerten van deze zomer.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius doet zaterdagochtend om 11 uur mee aan een publiciteitsactie in Walibi World in Biddinghuizen onder het motto ´Maak je afspraken waar'. Ook worden vrijdag door FNV KIEM overal vakbondsgebouwen ingepakt met witte banden met daarop teksten over armoede.

"De vraag is hoever de wereldleiders al zijn met het waarmaken van hun beloftes", zegt Jongerius. "Je kunt niet pas in 2014 werk gaan maken van die afspraken. Wij vinden die afspraken heel belangrijk. Voor ons komt daar ook nog recht op werk in vrijheid bij. Daarnaast kun je constateren dat ook in Nederland de armoede relatief is toegenomen. Mensen doen veel vaker een beroep op de voedselbanken. Ook daar moeten we ons iets van aantrekken."

Op 10 december vinden opnieuw acties plaats.

bron:FNV