Alcohol en verkeer gaan niet samen: à©à©n op de tien ongevallen heeft als oorzaak: drank!. De politie Noord-Holland Noord richt zich de laatste met verhoogde energie op de aanpak van alcohol in het verkeer. Dit betekent onder andere dat er jaarlijks ruim 50.000 weggebruikers worden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Deze aanpak heeft positieve invloed op de verkeersveiligheid.

Blaasproeven vinden in beginsel a-selectief plaats, dus bij toevallige, niet geplande controles. Bij dit soort controles lopen de meeste ´alcomobilisten' tegen de lamp. Verder is het verplicht blazen door bestuurders die betrokken zijn bij een aanrijding (botsen = blazen). Daarnaast worden regelmatig alcoholcontroles georganiseerd, al dan niet in combinatie met andere verkeerscontroles. De controles vinden zowel overdag als 's nachts plaats en worden vooral gehouden tijdens kermissen, strand- en muziekevenementen en markten in Noord-Holland Noord. De kans dat dronken weggebruikers worden betrapt, wordt daarmee aanzienlijk verhoogd. 

Het afgelopen weekeinde lukte het de politie weer een aantal dronken weggebruikers te stoppen.
In Den Helder werd in de avonduren een 22-jarige autobestuurder uit die stad aangehouden. Hij blies 675 ug/l. Ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Nagenoeg gelijktijdig werd op de Pinksterbloemstraat in Zwaag een dronken fietser aangehouden. Hij was tegen een geparkeerde auto aangereden en blies 805 ug/l., nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid.
Op de Rijksweg in Schoorl werd een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Laren (NH) aangehouden. Ook hij bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben en blies 715 ug/l. Een hoeveelheid alcohol die er toe leidde dat ook van deze bestuurder het rijbewijs werd ingevorderd.
In de nacht van zondag op maandag, kort na middernacht, een 27-jarige Poolse autobestuurder aangehouden op de Voorpolderweg. Ook deze bestuurder had alcohol gedronken en blies 470 ug/l.
Tot slot werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Egmond aan Zee aangehouden op de Heerenweg. Deze bestuurder blies 770 ug/l. en moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren.

bron: politie Noord Holland Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular