Vrijdagavond, omstreeks 22.50 uur, kreeg de politie van buurtbewoners de melding dat er een gemeentelijke gymgebouw aan de Beethovensingel in brand stond. Het ging om een grote uitslaande brand. De brandweer rukte uit en gaf na een uur het sein brand meester maar moest nog enige uren nablussen. Het gebouw bestaat uit twee gymzalen, van elkaar gescheiden door een stenen muur. Eén gymzaal werd door het vuur volledig verwoest, de ander liep alleen rook- en waterschade op. De politie denkt aan brandstichting.

 

Getuigenoproep
Deze brand past qua object in een serie van tien brandstichtingen die de afgelopen twee maanden in het westelijk deel van Alkmaar hebben plaatsgevonden. Het ging hierbij voornamelijk om schoolgebouwen en sportzalen. Een team van acht rechercheurs onderzoekt deze zaken. Ook vannacht zijn rechercheurs onmiddellijk naar de brand gegaan. Belangstellenden werd gevraagd of zijn iets opvallends hadden gezien. Bikers en ander politiepersoneel hebben enkele personen die uit de omgeving van de brand kwamen staande gehouden. Technisch rechercheurs hebben vannacht ter plaatse een onderzoek ingesteld. Vandaag wordt begonnen met een buurtonderzoek. Om een eind te maken aan de serie brandstichtingen roept de politie getuigen op zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Bromfietser zwaar gewond na val over brandslang
De brand aan de Beethovensingel had in de nacht van zaterdag op zondag nog een zeer naar bijkomend gevolg. Omstreeks 02.45 uur reed een 23-jarige bromfietser uit Alkmaar met hoge snelheid over een brandslang en kwam ten val op het wegdek. Zijn hoofd kwam op de grond en hij droeg geen helm. De man raakte buiten bewustzijn en is in levensgevaar opgenomen in het ziekenhuis te Alkmaar. De verkeersdienst stelt een nader onderzoek in. 
 
bron:Politie Noord Holland Noord