In februari 2006 heeft de detailhandel 4,5 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de winkels in de non-foodsector behaalden flink meer omzet. De prijzen in de detailhandel bleven nagenoeg gelijk. Het omzetvolume was 4,6 procent groter dan een jaar eerder. De omzet van de detailhandel zit sinds de tweede helft van 2005 in de lift. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Vooral non-foodwinkels boeken fors meer omzet
In februari realiseerde de non-foodsector 6,8 procent meer omzet dan in februari 2005. De non-foodwinkels boeken nu al een aantal maanden achter elkaar flink meer omzet dan een jaar eerder. De prijzen in de non-food waren 0,6 procent lager dan in februari 2005. Het omzetvolume was 7,5 procent hoger.

Bijna alle onderscheiden branches van de non-food hadden meer omzet dan een jaar eerder. Het meest nam de omzet toe van de winkels in consumentenelektronica. Die behaalden 11,5 procent meer omzet dan een jaar eerder. Ook de textielsupermarkten en de winkels in bovenkleding behaalden flink meer omzet. Alleen de winkels in huishoudelijke artikelen kenden in februari een omzetdaling.

Ook omzet foodsector neemt opnieuw toe
De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in februari van dit jaar 2,8 procent meer omzet. Ook in deze branche is de omzet al een aantal maanden hoger dan een jaar eerder. De prijzen in de foodsector waren 0,7 procent hoger, het omzetvolume nam met 2,0 procent toe.

bron:CBS