Op vrijdag 26 augustus heeft de politie Twente vijf verdachten aangehouden in verband met de ongeregeldheden op zondag 21 augustus op het Acaciaplantsoen in Enschede. Een 45 jarige Enschedeër werd die avond in zijn gezicht geslagen en vervolgens richtte de woede van een menigte van ca 150 tot 200 personen, veelal sterk onder invloed van alcoholhoudende drank, zich op twee gezinnen.

Hierbij werden vernielingen aan een woning aan de Berkstraat gepleegd. De gezinnen (zes personen) werden door de politie in veiligheid gebracht. Tijdens de afwezigheid werd de woning in brand gestoken. Door de politie Twente werd een uitgebreid recherche onderzoek ingesteld naar de openlijke geweldpleging en de brandstichting. Ook werd een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Op basis van het onderzoek zijn vrijdagmorgen vijf Enschedeërs aangehouden. De verdachten, resp. 25, 28, 36, 41 en 67 jaar zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Het rechercheteam, bestaande uit 15 rechercheurs, verwacht in het verdere verloop van het onderzoek nog meer aanhoudingen te verrichten.
 
bron:Politie Twente

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular