Een tweede Poolse priester en vriend van de voormalige paus Johannes Paulus II wordt beschuldigd van spionage en samenwerking met de communistische veiligheidsdiensten. Dat meldden Poolse media gisteren.

De anonieme priester, die van de communistische geheime dienst de codenaam Delta zou hebben gekregen, ontkent tegen het Poolse persbureau IAR de beschuldigingen. Enkele dagen geleden werd bekend dat de Poolse priester Konrad Stanislaw Hejmo binnen het Vaticaan wordt beschuldigd van het doorspelen van informatie over Johannes Paulus II aan de communistische geheime politie. Deze man zou in de jaren '80 voor de Poolse geheime dienst hebben gewerkt.

De Poolse bisschoppen riepen in reactie op voorzichtig te zijn met het onthullen van namen van verdachte priesters. Een woordvoerder benadrukte dat diepgaand onderzoek van de archieven van de geheime diensten nodig is. Hij voegde eraan toe dat in talrijke bisdommen onderzoek wordt gedaan naar eventuele banden tussen priesters en het communistische regime.

bron:RKK

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular