Wayne Huizenga, eigenaar van de Miami Dolphins en oprichter van Blockbuster Entertainment is gisteravond gekozen tot de 19e World Entrepreneur of the Year. Huizenga is de enige ondernemer die ooit drie Fortune 500 ondernemingen oprichtte. Hij werd door de jury geroemd voor de consistentie van zijn succes, zijn zelfverzekerde nederigheid en zijn pionierschap naar nieuwe business modellen. 

Vanuit Nederland was Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van Paradigit Computers BV, naar het event in Monte Carlo afgevaardigd. De Koning was vorig jaar de winnaar van de Nederlandse Entrepreneur of the Year verkiezing. 
 
Herman Hulst, bestuursvoorzitter van Ernst & Young Nederland over de winnaar: 'Wayne Huizenga is een ware entrepreneur. Hij heeft meerdere malen aangetoond in staat te zijn van een idee een succesvolle onderneming te kunnen maken. Bovendien is hij een aansprekende persoonlijkheid, hij zal ongetwijfeld vele ondernemers blijven inspireren in hun eigen zoektocht naar onderscheidend vermogen.' 
 
bron:Ernst&Young