Overname opent nieuwe markten en versterkt huidige aanbod

Utrecht, 12 maart 2010 - Steltix, Europees leverancier van IT-oplossingen die zijn gebaseerd op Oracle-applicaties en -technologie, heeft Pyxis Consulting Group overgenomen. Pyxis Consulting Group is een gecertificeerde Oracle-partner uit Duitsland, die actief is in de life science-markt en de markt voor medische instrumenten. Zij bieden de Oracle Accelerate Solutions aan, waaronder marktspecifieke proceskennis van JD Edwards EnterpriseOne. De overname is geheel in lijn met de strategie van Steltix om zijn portfolio van Oracle-toepassingen in Europa uit te breiden en industriespecifieke kennis toe te voegen.

Zowel Steltix als Pyxis Consulting Group beschikken over jarenlange ervaring en diepgaande kennis van Oracle JD Edwards EnterpriseOne. Daarnaast hebben ze veel ervaring opgebouwd met Oracle-applicaties op het gebied van business intelligence (BI), customer relationship management (CRM) en document management. Steltix is vooral gericht op de (semi)-procesindustrie waaronder de voedingsmiddelenmarkt. Deze specifieke kennis wordt nu door de overname van Pyxis Consulting Group aangevuld met expertise van de biotechnlogische branche en de industrie voor medische instrumenten.

Quote
´Dankzij de overname van Pyxis Consulting Group zijn we in staat om onze kennis van meerdere markten uit te breiden. Daarnaast kunnen we onze internationale teams versterken met zeer ervaren JD Edwards EnterpriseOne-consultants‘˜, zegt Jasper van Wijk, CEO van Steltix. ´We kunnen meer projecten tegelijkertijd aan en kunnen organisaties die internationaal opereren nog beter lokaal ondersteunen. Steltix-klanten krijgen nu toegang tot een aanzienlijk groot aantal experts die hen op zeer specifieke gebieden kunnen ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn compliancy op het gebied van Food and Drug Administration (FDA) en Good Manufacturing Practices (GMP).‘˜

Over Steltix
Stelix is een pan-Europese aanbieder van resultaatverbeterende IT-oplossingen, waarbij klanten en kwaliteit centraal staan. De organisatie levert industriespecifieke oplossingen, implementatiediensten en support gebaseerd op Oracle-software en -technologie. Het doel hiervan is het verbeteren van de bedrijfsprestaties, het verlagen van de kosten en het minimaliseren van de risico‘˜s. Marktspecifieke oplossingen zijn onder andere: JD Edwards voor voedselverwerkende industrieën, voor biotechnologie en life sciences, JD Edwards voor medische instrumenten, BI, CRM en document management. Steltix is opgericht door de Nederlander Jasper van Wijk en heeft tien vestigingen in Europa en Azië. Het hoofdkantoor is inmiddels gevestigd in Sarnen, Zwitserland.

Contact
Koen Rakers
Steltix Nederland
Marketing & Sales Manager
Telefoon +31 (0)30-658 25 50
[email protected]
www.steltix.com

Aleksandra Andjelic
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
PR-adviseur
Telefoon +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]
www.eigen-zinnig.nl