Het laatste duel van de kwalificatieronde had niets meer om het lijf, maar het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar wilde wà©l even laten zien wie de beste ploeg was. En dus werd Servië & Montenegro op de slotdag van de vierkamp in Macedonië met 2-0 verslagen.

Beide teams hadden uit hun twee voorgaande wedstrijden het maximale resultaat behaald. Met zes punten was zowel Nederland als Servië & Montenegro al geplaatst voor de tweede kwalificatieronde richting EK. Alleen de groepswinst stond nog op het spel.

Onder 19, onder leiding van KNVB-coach Hesterine de Reus, had daar zijn zinnen op gezet. Maar de Balkan-bewoonsters ook. In kwaliteit moesten ze hun meerdere erkennen in de oranjehemden, dus zij zochten de grens van het toelaatbare.

Zo nu en dan gingen ze daar overheen. Zo moest linksbuiten Anneloes Kock al vroeg in de wedstrijd geblesseerd het veld verlaten en in de slotfase viel er een rode kaart voor de meiden uit het voormalige Joegoslavië. De eindstand was toen al bereikt door goals van Jill Wilmot voor rust en Sanne Pluim na de pauze.

Onder 19 vervolgt in april de kwalificatierace richting het EK. Dan zal er weer in toernooivorm worden gespeeld om een plekje op het eindtoernooi. Locatie en tegenstanders worden later bekend.

bron:KNVB