(Persbericht) CA Technologies lanceert reeks van producten en diensten voor Mainframe 2.0

Utrecht, 29 juni 2011 - De markt voor mainframe-software heeft een forse impuls gekregen door de komst van IBM's zEnterprise en de mainframe 2.0-strategie van CA Technologies. Uit het onderzoek 'Mainframe as a Mainstay' dat is uitgevoerd door Decipher Research, geeft maar liefst 79 procent van de mainframe-specialisten aan dat zij het mainframe als cruciaal onderdeel zien van de cloud-strategie. Als gevolg van deze keuze heeft bovendien 80 procent van de ondervraagde bedrijven besloten om de investeringen in mainframe-software verder op te schroeven.

Mainframe 2.0-strategie
Centraal in de mainframe 2.0-aanpak van CA Technologies staat het verlagen van de kosten van het gebruik van mainframes en het verhogen van de productiviteit, zodat meer taken en activiteiten met minder mensen en middelen kunnen worden verricht. Hiertoe heeft CA Technologies onder andere een grafische interface voor zijn mainframe-softwareproducten geïntroduceerd. Daarnaast maken de beheertools van CA Technologies optimaal gebruik van de in de mainframe-wereld gebruikelijke gespecialiseerde processoren die specifieke taken uitoefenen. Cruciaal onderdeel van de mainframe 2.0-strategie is bovendien dat de kennis van de betrokken IT-professionals kan worden vastgelegd en meer en meer taken op geautomatiseerde wijze kunnen worden uitgevoerd. Ook ontwikkelt het concern diensten die gebruikers helpen om de efficiency verder te verbeteren.

Nieuwe producten en diensten
De nieuwe producten en diensten die CA Technologies nu introduceert, hebben betrekking op applicatiebeheer, beheer van DB2 op z/OS, CA IDMS, CA Endevor voor change management, CA Mainframe Software Manager en ruim tachtig uitbreidingen in de zogeheten Mainframe Software Stack.

CA Mainframe Software Manager
CA Technologies heeft een nieuwe versie uitgebracht van CA Mainframe Software Manager (MSM), die een van het Windows-platform bekende InstallShield-achtige faciliteit biedt voor het aanschaffen, in gebruik nemen en beheren van CA-producten. Deze tool is inmiddels in gebruik bij ruim vierhonderd mainframe-klanten van CA Technologies. Uit onderzoek onder deze IT-afdelingen blijkt dat het gebruik van een softwaretool die is voorzien van een grafische gebruikersinterface een ongekende tijdbesparing oplevert tot maar liefst 99,4 procent. De nieuwe versie van CA MSM maakt het onder andere mogelijk beheerprocessen te automatiseren en het configureren van software verder te stroomlijnen.

CA Mainframe Software Stack
De Mainframe Software Stack geeft op een overzichtelijke wijze weer welke softwareproducten CA Technologies voor mainframe-gebruikers beschikbaar heeft. Al deze producten kunnen bovendien met de CA Mainframe Software Manager worden geïnstalleerd en beheerd. Nieuw is de uitbreiding van de Mainframe Software Stack met 84 nieuwe CA-softwareproducten, waardoor het totaal aantal producten dat deel uit maakt van de stack is gegroeid tot 234.

CA Endevor Change Manager
CA Endevor Change Manager beheert alle taken rond change management voor mainframe-software. De nieuwe versie is verder uitgebreid waar het gaat om de samenwerking met CA Mainframe Software Manager. Ook is de gebruikersinterface verder verbeterd, waardoor de productiviteit van beheerders toeneemt. Bovendien is nu op basis van web services integratie mogelijk met andere CA-oplossingen als CA Clarity en CA Service Desk en met smartphones.

CA SYSVIEW Performance Management
CA SYSVIEW Performance Management is bedoeld voor het monitoren van zowel z/OS als de diverse subsystemen van het mainframe. Denk aan schijfgeheugen, CICS, WebSphere MQ en dergelijke. Monitoring vindt realtime plaats, waarbij tevens een historie van prestatiegegevens en andere gegevens wordt opgebouwd. De nieuwe versie kent een 40 procent lagere belasting van de processor, waardoor belangrijke tijdwinst kan worden geboekt en de total cost of ownership (TCO) aanzienlijk wordt verlaagd. CA SYSVIEW is ook verbeterd waar het gaat om de ondersteuning van zIIP service-processoren. Ook deze uitbreiding heeft een duidelijk positieve invloed op de TCO. Bovendien zijn de mogelijkheden verbeterd om op geautomatiseerde wijze specifieke monitoringgegevens te plannen en te verzamelen.

CA IDMS
Ook CA IDMS maakt nu volop gebruik van zIIP service-processoren, waardoor deze databasemanagementomgeving een tot 50 procent lagere belasting van de mainframe-CPU's veroorzaakt. Hierdoor kunnen klanten investeringen in nieuwe mainframe-capaciteit langer uitstellen en de TCO dus gunstig beïnvloeden. CA IDMS kan nu ook via CA MSM worden geïnstalleerd en beheerd en kan bovendien volledig automatisch worden getuned.

CA Database Management-oplossingen voor DB2 voor z/OS
De nieuwe CA Database Management-oplossingen voor DB2 voor z/OS zijn vooral bedoeld voor het efficiënter maken van het beheer van deze databasemanagementomgeving van IBM. Ook ondersteunen de tools nu DB2 versie 10 en zijn belangrijke prestatieverbeteringen doorgevoerd.

CA Technologies Mainframe 2.0-programma
Tot slot heeft CA Technologies een aantal nieuwe diensten en services uitgebracht. CA Technologies mainframe 2.0-programma biedt organisaties een aantal nieuwe mogelijkheden om over te stappen van andere softwareleveranciers naar de oplossingen van CA Technologies. Daarnaast is het Mainframe Value Program (MVP) nu ook beschikbaar voor de software van CA Technologies voor gedistribueerde systemen. MVP is een gratis service van CA Technologies en helpt klanten om de return on investment (ROI) te maximaliseren. Ten slotte is CA Recommended Service (CA RS) verder uitgebreid. CA RS is bedoeld om automatisch up-to-date te blijven met volledig geteste preventieve onderhoudsmaatregelen voor z/OS-producten.

Kijk voor meer informatie op www.ca.com/us/mainframe-products.aspx.

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Abonneer op CA Technologies
à¢â‚¬¢ CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
à¢â‚¬¢ CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
à¢â‚¬¢ CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
à¢â‚¬¢ CA podcasts www.ca.com/us/rss/
à¢â‚¬¢ CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
à¢â‚¬¢ CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Contact:
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
[email protected]
+31 (0)6-24 24 56 79