Orkaan Rita, inmiddels aangezwollen tot een extreem gevaarlijke storm van de vierde categorie, bedreigt de Nederlandse zoekmachines Zoeken.nl en Vinden.nl. Beide zoekmachines worden gehost bij Rackspace Managed Hosting in San Antonio Texas, het gebied waar de orkaan waarschijnlijk vrijdagavond of zaterdagochtend zal passeren.

Rackspace is goed voorbereid op eventuele calamiteiten en heeft een noodplan klaarliggen mocht er zich een ramp voordoen. De activiteiten worden dan tijdig overgezet naar de zusterlocatie in Groot-Brittannië. De verschillende datacentra staan allen landinwaarts wat de kans op schade verkleint. Ook servers van andere klanten, zoals Bluetooth en Motorola, lopen gevaar om schade op te lopen.

Vanwege de strategische ligging ten opzichte van de zoekmachines waar Zoeken.nl en Vinden.nl gebruik van maken, is Rackspace al jarenlang de hostingprovider van deze twee Nederlandse meta-zoekmachines. "We hebben het volste vertrouwen dat, indien Rita voor problemen dreigt te zorgen, ze de juiste maatregelen zullen treffen om de continuïteit van onze zoekmachines te garanderen", aldus Jan-Willem Tusveld, directeur Zoeken en Vinden. "Rackspace is niet voor niets door Microsoft dit jaar wederom uitgeroepen tot hosting service provider van het jaar in Amerika".

bron:Zoeken en Vinden