De jaarwisseling is in de regio Zuid-Holland-Zuid voor de politie redelijk rustig verlopen. De brandweerkorpsen in Zuid Holland hadden het heel wat drukker. In Goudriaan brandde een boerderij uit en in Gorinchem een dierenwinkel

In Goudriaan brak rond 21.45 uur brand uit in een boerderij aan de Zuidzijde. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in de rieten kap van het dak. Door snelle en efficiënte inzet van de brandweerkorpsen van Goudriaan, Hoornaar en Brandwijk kon de boerderij, met uitzondering van het dak, behouden blijven. De korpsen kregen daarbij assistentie van de hoogwerker van brandweer Dordrecht. De twee 71-jarige bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen. Zij werden opgevangen door medewerkers van de Stichting Salvage. De woning liep zware rook- en waterschade op.
In Gorinchem brak omstreeks 22.30 uur brand uit in een dierenwinkel op de hoek van  de Drossaartstraat/Baljuwstraat. Een klein gedeelte van de, in de winkel aanwezige, dieren kon gered worden. Het gaat om een aantal eekhoorns, reptielen en vissen. Zij werden door de dierenambulance opgevangen en overgebracht naar een andere dierenwinkel in Gorinchem. Een groot deel van de aanwezige vogels, eekhoorns, konijnen, hamsters, muizen en vissen overleefden de brand echter niet. Omdat niet duidelijk is hoe de brand ontstaan is, stelt de technische recherche een onderzoek in. Enkele omwonenden werden uit voorzorg geëvacueerd. Zij raakten niet gewond.
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid