De Unie KBO, met 271.000 leden de grootste ouderenorganisatie in Nederland, zet zondagmiddag 26 juni de bewoners van Zorgcentrum De Leyenhof te Helvoirt rond 14.00 uur in het zonnetje. Deze actie vindt plaats in het kader van de Nationale Vergeet-me-niet-dag. Met name in de zomermaanden wordt het vaak erg stil rond bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. Dit heeft alles te maken met vakanties van personeel, familie en vrijwilligers.

Alle bewoners van De Leyenhof worden zondagmiddag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met bewoners, familie en vrijwilligers, zal mevr. Riet Roozen, voorzitter van de KBO Brabant, tevens een tegoedbon overhandigen voor een activiteitenmiddag die binnenkort zal worden uitgevoerd door de medewerkers van het bureau van de Unie KBO.

De Nationale Vergeet-me-niet-dag[FOUT: is in het leven geroepen door het Fonds Ouderenhulp en richt zich op het bevorderen van meer aandacht voor bewoners in verzorgingshuizen. Ouderenorganisaties, kerken, maatschappelijke organisaties en bekende Nederlanders doen mee aan deze dag. Veel verzorgingshuizen houden op 26 juni tevens een open dag.

bron:Unie KBO

CDA Kamerlid Gerda Verburg in dienst bij WAO verzekeraar

CDA-Kamerlid Gerda Verburg moet per onmiddellijk door haar fractie van het WAO-dossier worden gehaald, stelt SP-Kamerlid Jan de Wit. Verburg heeft een betaalde functie bij verzekeraar Delta Lloyd. De Wit: 'Hier is de schijn van belangenverstrengeling absoluut aanwezig. Ik vind het niet acceptabel dat een Kamerlid woordvoerder is voor een onderwerp waar ze buiten het parlement geld voor ontvangt.'

Samen met D66 bepleit Verburg de overheveling van een deel van de uitvoering van de nieuwe WAO naar particuliere verzekeraars als Delta Lloyd. De Wit: 'Ze wekt de indruk dat ze de WAO voor een groot deel in de uitverkoop zet, ten gunste van onder meer een bedrijf dat haar betaalt. Dit schaadt het aanzien van het parlement.'

Volgens het register van nevenfuncties van Kamerleden en volgens haar eigen site is ze lid van het Employee Benefits Adviescollege Delta Lloyd. Employee Benefits zijn arbeidsvoorwaarden die een werkgever voor zijn personeel regelt bij een verzekeraar. Daaronder vallen ook regelingen voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

bron:SP