De bewoners van verzorgingshuizen krijgen op grote schaal rijles zodat ze met een geschonken 45-km wagentje er weer op uit kunnen. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp overhandigt van maandag 25 april t.e.m. vrijdag 29 april dagelijks aan verzorgingshuizen verspreid over Nederland een brommobiel. Ongeveer 100 bewoners en medewerkers van 5 verzorgingshuizen krijgen de komende tijd rijlessen. Tijdens een ludieke feestelijke plechtigheid worden de brommobielen geschonken, waarna de bewoners hun eerste rijles krijgen.  

Het is de bedoeling dat de ouderen zelfstandig met het wagentje op stap kunnen en anderen die geen rijles hebben gekregen op  sleeptouw nemen. Hierdoor worden ouderen zelf weer mobiel, minder afhankelijk van en kunnen ze contacten blijven onderhouden, waardoor eenzaamheid wordt tegengegaan.  
 
Vorig jaar schonk het Nationaal Fonds Ouderenhulp bij wijze van proef een eerste brommobiel aan het Friese centrum voor zorg en welzijn Nij Satelà¢n in  Menaldumadeel. Dit bleek zo.n overweldigend succes dat Ouderenhulp nu ook andere verzorgingshuizen van voertuigen en rijlessen voorziet.  
 
Een brommobiel is een voertuig, bijna altijd op vier wielen met een gesloten carrosserie en heeft een maximum snelheid van 45 kilometer per uur. Anders dan een invalidenvoertuig (canta) worden deze brommobielen zelden of nooit vanuit de Wet Voorziening Gehandicapten (WvG) vergoed. Door hun beperkte snelheid biedt het ouderen de mogelijkheid bij uitstek  om mobiel te blijven. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp geeft extra rijlessen om de veiligheid van de ouderen te garanderen. Ouderenhulp is er dan ook voorstander van dat brommobielgebruikers slechts na ruime praktijk- en theorielessen deelnemen aan het verkeer.  

bron:Nationaal Fonds Ouderenhulp