“Het is noodzakelijk om kinderen én ouders te wijzen op het belang van een gezonde leefstijl, want het zijn de ouders die beslissen wat er in de keukenkastjes en dus op tafel belandt.” Dat zei minister Hoogervorst bij de aftrap van het programma Scoren voor Gezondheid.

Op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV, gaf Hoogervorst gisteren met een welgemikt schot op doel het startsein voor het programma Scoren voor Gezondheid. In dat programma werken kinderen gedurende twintig weken actief aan hun gezondheid.

Uit onderzoek blijkt dat 14 procent van de kinderen in Nederland te maken heeft met overgewicht. Dat percentage is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Daarom hebben het ministerie van VWS, de Eredivisie, de Sponsor Loterij, het Nationaal Gezondheidsinstituut (NIGZ) en de stichting Meer dan Voetbal de handen ineen geslagen. Met Scoren voor Gezondheid zetten zij kinderen tussen 9 en 12 jaar en hun ouders aan tot een gezonde leefstijl. Gezonde voeding, voldoende beweging en je fit voelen staan daarbij centraal.

Voetballers van negen eredivisieclubs fungeren als rolmodel in Scoren voor Gezondheid. Zij geven het goede voorbeeld op het gebied van bewegen en gezonde voeding. De kinderen leggen bij de start van het programma een fit- en gezondheidstest af. Door een contract te ondertekenen met een voetballer beloven zij actief aan een gezonde leefstijl te werken. Twintig weken later sluiten de kinderen het programma af met een tweede test en ontvangen ze een diploma. Philip Cocu was gisteren de eerste voetballer die de contracten met de kinderen ondertekende.

bron:VWS