Ouderwetse kinderspelletjes in Museum Broeker VeilingOp de Oudhollandse Sportdag die zondag 14 augustus in Museum Broeker Veiling plaatsvindt, kunnen kinderen ouderwets sporten en spelen. Veel van de activiteiten komen tegenwoordig niet of nauwelijks meer voor, maar zijn gewoon hartstikke leuk om te doen!

 

Er zijn parcourtjes voor het bliklopen, hoepelen en steltlopen. Bij het ´beugelen' moet je de bal met een soort hamer door ijzeren beugeltjes slaan. Trappelhutlopen is een spelletje waarbij de kinderen twee aan twee op houten plankjes zo snel mogelijk vooruit moeten zien te komen. Bij het spelletje ´kooltje wip' moeten de kolen in een mand worden geschoten met een wipwap. Wie lukt het om de meeste kolen te verzamelen?
Ook voor het ophangen van de was kunnen er punten verdiend worden. Zonder knijpers de was aan de lijn hangen op de ouderwetse manier, door het touw uit elkaar te draaien, is een waar kunstje! Verder kunnen de kinderen polsstokspringen en meedoen met moderne spelletjes zoals het voetbalbowling, het putbaan golfen en het ballonnen koppen. 

De activiteiten worden gehouden op het buitenterrein van het museum. Meedoen met de sportdag kan tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Het gewone museumprogramma, met de veiling en de rondvaart, gaat op deze dag gewoon door.

Museum Broeker Veiling is de oudste doorvaargroenteveiling van de wereld. Het prachtige gebouw in combinatie met de unieke ligging maakt het museum één van de hoofdattracties van de regio.

bron:Broeker VeilingComments are closed.
%d bloggers liken dit: